26 februari 2013

Moa och Mille, och matteläxa för alla

Eftersom gårdagen blev lite speciell för årskurs två (med konsert i Gislaved - har de berättat det?) så har jag inte hunnit lyssna på deras läsläxa. Några har fått ifyllt nästa veckas läxa, men annars gäller kapitlet "Upplopp i London-kön".

Både årskurs 2 och årskurs 3 har fått hem en matteläxa på papper idag. Den ska lämnas in senast måndag, som vanligt med läxor.

22 februari 2013

veka 8

Här kommer veckobrevet. Denna vecka satt Linn vid tangentbordet.

vi har tittat på. lila aktuelt.
vi har haft engelska. 
vi har börjat go promenad på fredag. (friday).
vi har haft rolig gjympa. då va målet pulsem.
vi har jort fina presentationer. av vora sport lov.









Visst är barnens presentationer av sina sportlov riktigt fina!

När Lovisa slutar

Som ni vet kommer jag inte att jobba terminen ut, eftersom jag beräknas få en bebis den 20 april. Lite tråkigt känns det så klart att lämna ett jobb som är så roligt och en klass som jag tycker så mycket om - men jag får väl hälsa på!
 
Den som kommer att ta över ansvaret som klassföreståndare för Blåelden när jag försvinner är Kirsten Bjerum som just nu jobbar på fritids. Det känns jättetryggt! Kirsten känner barnen via fritids, läsgrupper, elevens val, utedagar och annat, och jag tror att flera av er vet vem hon är. Hon är också utbildad lärare med lång erfarenhet. Eftersom vi jobbar väldigt arbetslagsfokuserat så planerar och organiserar vi mycket tillsammans i 2-3:orna, och vi undervisar även i varandras klasser. Jag tror och hoppas därför att barnen känner att även Malin, Maria, Erik, Anna-Karin och Åsa är deras lärare - och de kommer ju finnas kvar.

Naturligtvis fylls det upp med andra fritidspedagoger när Kirsten börjar jobba som lärare.

21 februari 2013

Byggverkstad torsdag v. 9

Nästa torsdag kommer årskurs 3 att bygga bilar på sin tekniklektion. Till det behövs byggmaterial. Därför vill jag påminna om att man hemskt gärna får skicka med sina barn urdiskade kartonger, plastförpackningar och toapapper-/hushållspapperrullar. 

(Har du barn i årskurs 2, men har gamla kartonger och toarullar som du inte orkar köra till tippen, går det jättebra att skicka med det även om tvåorna inte kommer att bygga den här gången på grund av simningen.)

8 februari 2013

Viktig information och sportlovsprogrammet

Först: Det papper ni fick hem idag är alltså information som gäller en elev i Knopparna. Det framgick inte riktigt tydligt.

Jag har lagt till två aktiviteter i kalendern. Det första är en utedag, eller åtminstone utelektion, på torsdag 21/2. Detta gäller bara årskurs 3, eftersom årskurs 2 simmar även vecka 8 och 9.
        Det andra är att treorna gärna får ta med sig urdiskade kartonger och plastförpackningar på torsdag 28/2, alltså vecka 9. Då ska vi nämligen bygga bilar på tekniklektionen (alltså när tvåorna badar). Allt som går att använda som material till bilen, och går att limmas eller tejpas ihop (alltså inte alltför stora och tunga saker), tas tacksamt emot.

Här kommer en länk med information från föräldraföreningen.

Jag länkar också här till kommunens sportlovsprogram, för er som inte är på fritids under veckan. 

Ha ett riktigt skönt lov!

Nu är det snart sport lov

Vi har ätit semlor.
På bilden gjorde vi mönster.
Vi har haft musik på musiken sjöng vi mors lila Olle.
På idrotten gjorde vi not som var nytt för många i klasen det var skeppsbrott.
På torsdag är det alla hjärtans dag. 
Det var kebab i dag.                                                  

7 februari 2013

Papper hem

Imorgon fredag kommer barnen att få ett papper med sig hem. Leta alltså i barnens väskor efter papper imorgon (8/2) om de skulle glömma att lämna det. Hör av er till mig om pappret försvinner, så får ni ett nytt.

1 februari 2013

Dags för luskamning!

Nu går det löss på Bureskolan igen. Högst naturlig företeelse på en skola, men vi vill inte ha dem kvar på måndag. För att slippa det är det viktigt att alla på skolan (lärare och elever) luskammas i helgen - och även våra familjer! Här kommer information från skolsyster Kia:

1) Kontrollera ditt barn redan idag, även om det inte kliar. Gå igenom barnets hårbotten med finkammen eller elektrisk luskam. Undersök speciellt området kring nacke och öron.

2) Kamma över vitt papper. Använd förstoringsglas för att se vad som faller ner eller fastnar i kammens tänder. De minsta lössen är bara 1 mm långa.

3) Om du upptäcker löss: sätt in behandling genast. Behandling kan ske med elektrisk luskam, schampo eller liniment. Finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker, på apotek (schampo och liniment) och på www.evient.com.

4) Kontrollera alla medlemmar i familjen.

5) Meddela oss på skolan att barnet har huvudlöss. Om barnet är satt under behandling får han/hon inte gå till skolan.

Till sist: Löss trivs lika bra i rent som smutsigt hår - kort eller långt spelar ingen roll.

nu är det februari

Så har vecka 5 också gått i Blåelden. Elsa har skrivit ner klassens veckobrev.

Vi har kollat på lilla aktuellt.
Vi har haft bild och idrott.
På  matten har vi lärt oss tecknen för likhet, olikhet, större än, och mindre än.
Vi har utvärderat veckan.