19 april 2013

Regniga veckan

Lovisa har äntligen fått en pojke som heter Ruben !
Vi fick spagetti alla gillade det.
Vi har haft idrott och körde skeppsbrott.
Vi har haft bild.
Vi har haft engelska med Anna Mårtensson.
Idag har vi haft olika fröknar. 

15 april 2013

Matteläxa multiplikation

På matten arbetar vi just nu med multiplikation - både med att få förståelse för hur multiplikation fungerar och hur det kan användas, och att nöta in tabeller. Vi tror att både förståelsen och "utantillkunskapen" är viktig.

Barnen fick idag en matteläxa med sig hem. På den kan de öva på olika tabeller. Vill man testa om man kan en tabell kan man skriva svaret i kolumnen längst ut, och sedan klippa bort den när den är rättad. Men lämna kvar den sista (innersta) kolumnen, och ta med tillbaka till skolan på måndag, så ska vi använda den som läxförhör.

Lärplattor...!

Inger skriver på sin rektorsblogg om en överraskning för Bureskolan. Gå in och läs - det händer spännande saker inom en snar framtid!

Inger skriver inte jätteofta på sin blogg, men när hon skriver är det saker som är bra att läsa för alla på skolan. Ett tips är att "följa" bloggen - alltså skriva in era mejladresser och få hela inläggen direkt i era inkorgar.

12 april 2013

Enkät, gosedjur och länkar

Enkät
Ni har fått ett papper med en länk till en enkät, och ett personligt lösenord för ert barn. Enkäten önskar vi att så många vårdnadshavare som möjligt ska besvara. Den är till för att vi ska kunna göra skolan så bra som möjligt. Går ditt barn både på fritids och i skolan får ni två brev med lösenord – ett för varje skolform. Det är viktigt att skriva både bokstäver och siffror i lösenordet, alltså barn41...

Det finns bara ett lösenord per barn - alltså kan bara en vårdnadshavare per barn göra enkäten. Tappar ni bort ert lösenord finns det uppskrivet på skolan.

Gosedjursdag
onsdag 17/4 kommer vi efter barnens förslag att ha en gosedjursdag. Då får man gärna ha med sig ett (inte allt för stort) gosedjur. Gosedjursmatte och gosedjurssvenska är planerat, och kanske blir det till och med ett blogginlägg från våra gosiga gäster. Be gärna barnen att fundera över vad gosedjuret heter.

Länkar
Det ligger lite nya länkar till mattespel och engelska bokstavsånger under fliken "Kontakt och länkar". 

  

en rolig veka med et tråkit veder

Oliver skrev ner veckobrevet för vecka 15.

visa har fåt åka och badat vi har lånat böker
vi har haft idrot och spelat brenbol
några har jot klat sina magiska dören
vi har haft bild vi har ritat av bilder upp och ner
vi har haft music och english

11 april 2013

Hej från Kirsten

Ja, som Lovisa skriver är jag med i blåelden lite grann denna vecka, och från och med nästa vecka är jag med på heltid.
Jag ser väldig mycket fram åt att bli fröken för era barn, och är säker på det kommer att gå bra.
Jag är ju ingen Lovisa, men jag ska göra mitt bästa så att eleverna är trygga, mår bra och lär sig det som behövs.
Säg till om ni undrar något.
Kirsten

10 april 2013

Mina sista veckor

Nu har Emelie och Anna börjat jobba på fritids, och Kirsten och jag hjälps åt som klasslärare under de flesta lektionerna. Från och med måndag 15/4 är Kirsten med i klassen på heltid.

Från och med nu kan alltså inlägg på bloggen från "Lärare Blåeld" komma från antingen mig, Kirsten eller båda. Inlägg från "Elev Blåeld" är det fortfarande barnen som ligger bakom. Och vill man meddela någonting är det inte dumt att skicka ett mejl till både mig och Kirsten (kirbje@edu.gislaved.se) så här i brytningstiden.

Min sista arbetsdag blir 19/4, om inte bebisen bestämmer sig för att komma innan det.

//Lovisa